Isabell Meničanin, dipl. ing. arh.

       Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Münchenu, Njemačka. Godine 2009. položila stručni ispit. Nositeljica trećenagrađenog natječajnog rad na Arhitektonskom fakultetu u Münchenu s temom "Brda, šuma, Antartik i kuće". Radila na restauraciji Spomen-zgrade, osvojila 1. mjesto - savezna nagrada za obrtništvo u njezi spomenika, odlikovanje Zimmerei Sailer (nagradu uručio g. Stoiber u Bavarskom državnom uredu 1998. godine).

Tijekom boravka i profesionalne aktivnosti u Njemačkoj radila u arhitektonskom uredu Staudinger u Miesbachu na projektima novogradnja ekoloških kuća, seoskih kuća, te drugim brojnim urbanističkim projektima. U arhitektonskom uredu Steffan u Münchenu radila na projektima natječajnih radova, a kao najznačajniji ističu se idejni, glavni i izvedbeni projkt dogadnje zoološkog vrta u Kölnu, te neboder u Frankfurtu (u konkurenciji s gosp. Normanom Fosterom). Djelovala i u okviru arhitektonskog ureda Karcher u Münchenu na samostalnim poslovima, od kojih je najznačajniji rekonstrukcija kompleksa Gasteig u Münchenu, u kojem se nalazi filharmonija, radničko sveučilište i gradska knjižnica.
Od 2001. godine nakon povratka u Hrvatsku radi u timu arhitektonskog ureda Arh Malinska na projektima obiteljskih i stambenih zgrada, malim poslovnim objektima, projektu Autobusnog kolodvora Malinska te upravne zgrade i radione Autotransa Rijeka.

Godine 2010. osniva vlastiti arhitektonski ured – Ured ovlaštene arhitektice Isabell Meničanin u Rijeci.

Korespondira na talijanskom (materinji), hrvatskom, njemačkom (aktivno) i engleskom jeziku (pasivno).